Εξομολόγηση στο Internet

Ιούλ 27, 2019 | ΑΡΘΡΟ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΡΟΤΑΣΗ, ΣΚΕΨΕΙΣ

Υ

πάρχει μία γωνιά στον γνωστό ιστότοπο lifo.gr στον οποίο ανώνυμα όποιος ή όποια θέλει μπορεί να καταθέσει τις σκέψεις, τις ιδέες, τα προβλήματα, τις απορίες, τις εξομολογήσεις. Οι εξομολογήσεις μπορεί να αφορούν ένα δροσερό νεανικό φλερτ, τα παράπονα για τους γείτονες, ένα έντονο ψυχολογικό πρόβλημα, μία έρευνα για παρέα, μία μελαγχολική σκέψη, ένα όμορφο αστείο, μία έξυπνη φράση, μία ανεκπλήρωτη επιθυμία, ένα σεξουαλικό πρόβλημα, τους τσακωμούς στο σπίτι των γονιών, τον αλκοολικό πατέρα, τον χωρισμό, την απώλεια και αμέτρητες άλλες όψεις της ζωής.

Ένας ελεύθερος τόπος κατάθεσης προσωπικών μαρτυριών από αυτές που θα ήθελες να συζητήσεις με τον κολλητό ή την κολλητή σου αλλά δεν θες ή δεν μπορείς να το κάνεις.

Έχει καλή πλευρά η μυστική εξομολόγηση;
Η πολυπόθητη ελευθερία εκρήγνυται κρυμμένη πίσω από την κουρτίνα του άγνωστου. Ναι, μπορείς να μιλήσεις και μπορούν να σου απαντήσουν χωρίς να ξέρουν ποιος ή ποια είσαι. Ναι, μπορείς να εκμυστηρευτείς σε όλους το μεγαλύτερό σου πρόβλημα χωρίς να σε γνωρίζουν. Ναι, μπορούν να σε βοηθήσουν τα σχόλια των ανώνυμων ή επώνυμων χρηστών. Ναι, είναι μία διέξοδος στη μοναξιά. Ναι, το αφήνεις αυτό που κουβαλάς όσο βαρύ και αν σου φαίνεται. Ναι, είναι μία δοκιμαστική πτήση στο «γνωστό άγνωστο». Ναι, ίσως να είναι και ο άνθρωπος της διπλανής σου πόρτας αυτός που θα σου δώσει μία ιδέα ή μία λύση ή μία νέα εκδοχή ή μία άλλη οπτική γωνία αντίληψης της ζωής.

 Όταν φωτίζεται η σκοτεινή μεριά το λάθος της καρδιάς σιωπά και πραγματώνεται η αντίσταση στο φόβο της αλήθειας.

Έχει και κακή πλευρά αυτή η μυστικότητα;
Αναρωτιέμαι αν αυτό το δίχτυ ασφαλείας, αυτή η απουσία οπτικής επαφής μειώνει τη δυνατότητα αντιμετώπισης της πραγματικότητας. Ποιος είναι αυτός που σχολιάζει και γιατί απαντά; Θέλει να με βοηθήσει; Θέλει να πει απλά τη γνώμη του; Είχε παρεμφερή εμπειρία; Τι ηλικία έχει; Πως σκέπτεται; Απλά εύλογα ερωτήματα για όποιον δεν έχει κοινωνική τριβή αλλά κρυμμένος πίσω απ’ την οθόνη κανονίζει τις προσωπικές του υποθέσεις.

Επειδή τα πάντα έχουν δύο πλευρές (και μερικές φορές όχι μόνο δύο) καλό θα είναι να έχουμε σφαιρική άποψη για τα θέματα που μας απασχολούν. Είναι πολύ χρήσιμη αυτή η στήλη, https://www.lifo.gr/confessions/, και θεωρώ ότι πέρα από την χαριτωμένη της πλευρά της είναι και ένα καλό βήμα επικοινωνίας όταν την χρειάζεσαι ή μία πολύ καλή αρχή να αντιμετωπίσεις ένα πρόβλημα καταθέτοντάς το. Από εκεί και πέρα απαιτείται ατομική προσπάθεια. Γιατί μόνο εσύ μπορείς να βοηθήσεις τον εαυτό σου.

Είναι ένα βήμα την αλήθεια σου να πεις αλλά εκεί να μη σταθείς. Να προχωρήσεις για να βρεις τον εαυτό σου. Kαι σου θυμίζω να κοιτάς μπροστά καθώς θα προχωράς γιατί αν πίσω σου κοιτάς θα πέσεις να χτυπήσεις.

Kατηγορίες

Εμπειρία Τεχνογνωσία Ποιότητα ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ

ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ