Η σχολή των Θεών

Αυγ 16, 2019 | ΒΙΒΛΙΟ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συγγραφέας: Elio D’Anna
Εκδότης: ΕΛΦΙΛ
Σελίδες: 440

Οικονομολόγος και κοινωνιολόγος, ο συγγραφέας είναι ένας πραγματιστής ονειρευτής, ένας φιλόσοφος της δράσης που συγκεντρώνει με τρόπο μοναδικό τα γνωρίσματα του ακαδημαϊκού δασκάλου, του επιχειρηματία, και του παιδαγωγού. Από το 1989 είναι πρύτανης του ESE, ενός πανεπιστημίου οικονομίας και δημοσιονομίας με παραρτήματα σε όλο τον κόσμο. Αυτό το βιβλίο δεν είναι απλά η ιστορία, σε μορφή μυθιστορίας των ιδεών που ενεργοποιούν τη Σχολή, αλλά και η αναγγελία και η διακήρυξη μιας προσωπικής επανάστασης, για τη γέννηση του κατακόρυφου ανθρώπου που έχει εγκαταλείψει τη λογική της αντινομίας, ενός ανθρώπου οραματιστή και ταυτόχρονα πραγματιστή, ικανού να εναρμονίζει τους φαινομενικούς ανταγωνισμούς του παρελθόντος: Οικονομία και ηθική, δράση και οραματισμός, χρηματοοικονομική ισχύς και αγάπη.

Φράσεις από το βιβλίο

Σελίδα 37

Ο φόβος, η οδύνη, το άγχος, δεν είναι το αποτέλεσμα αλλά η αιτία όλων των προβλημάτων σου.

Εκείνος ο άνθρωπος υποφέρει, όχι επειδή βιώνει ένα μακάβριο, οδυνηρό γεγονός αλλά το βιώνει επειδή επέλεξε τον πόνο ως την φυσική του κατάσταση.

Σελίδα 80

Το σύμπαν είναι τέλειο έτσι όπως είναι. Το μόνο που πρέπει να αλλάξεις είσαι εσύ.

Σελίδα 217

Για τον Dreamer τα εμπόδια που συναντάμε είναι η υλοποίηση της ακατανοησίας μας. Το μέτρο ενός ανθρώπου είναι το επίπεδο κατανόησης που έχει, και είναι αυτό που δημιουργεί τον κόσμο που του αξίζει.

Η κατανόηση είναι μία ικανότητα εσωτερικής επίγνωσης, μία διεύρυνση της οπτικής και απαλοιφής της σαβούρας και των βρώμικων υποστρωμάτων. Είναι μία πράξη θέλησης. Δεν μπορεί να έρθει ούτε να επιβληθεί από έξω.

Ο άνθρωπος δεν χρειάζεται να αναζητεί τον παράδεισο. Δεν χρειάζεται να κάνει τίποτα για να τον αξιωθεί. Η μόνη αυτοπειθαρχεία που καλείσαι να εφαρμόσεις είναι να απαλείψεις την κόλαση, την ακατανοησία σου.

Σελίδα 315

Μια καινοτόμα ανθρωπότητα θα αντικαταστήσει την ακούσια πληρωμή, τον ακούσιο εξαγνισμό, με μια προκαταβολική πληρωμή. Η θεραπεία θα έρθει πριν από την αρρώστια και η λύση θα δοθεί πριν από τα προβλήματα.

Αγάπα τον εαυτό σου με όλες σου τις δυνάμεις, σε κάθε περίπτωση και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες… ακατάπαυστα. Τα πράγματα συμβαίνουν μόλις ωριμάσουν, ως αναγκαίο επακόλουθο και όλα ρυθμίζονται από τη θέλησή μας.

Kατηγορίες

Εμπειρία Τεχνογνωσία Ποιότητα ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ

ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ