Κάθε τέλος μια αρχή

Ιούν 19, 2019 | ΒΙΒΛΙΟ

Συγγραφέας: Π. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Εκδότης: ΑΡΜΟΣ
Σελίδες: 128

Ο π. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, γνωστός και ως «Πάτερ Λίβυος», στηρίζει με τον λόγο του τον σύγχρονο άνθρωπο πληρώνοντας τα εσωτερικά κενά με ελπίδα και κατανόηση. Εχει χαρακτηρισθεί ως εναλλακτικός ιερέας αλλά μάλλον είναι ένας ιερέας συντονισμένος με τις ανάγκες το σήμερα. Προσεγγίζει τους νέους με αγάπη και φωτίζει τα σκοτεινά μονοπάτια της ψυχής μέσα από τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό και την επιστήμη της ψυχολογίας.

Ο τίτλος του βιβλίου είναι από μόνος του μία σανίδα σωτηρίας στα ναυάγια της απώλειας που όλοι περνάμε κατά καιρούς σε αυτή τη ζωή. Τα θεματικά κείμενα βιωματικά, μεστά και εύστοχα κινούνται με άνεση ανάμεσα στην ανθρώπινη και τη Θεϊκή υπόσταση του «Είναι» μας.

Διαβάζοντάς το, ένιωσα την τελειότητα που απαιτούν οι πρόσκαιρες κοινωνικές δομές, να απομυθοποιείται. Οι μάσκες πέφτουν, τα βάρη ελαφρύνονται, ο άνθρωπος παίρνει αξία. Το λάθος γίνεται δύναμη και ο εχθρικός σου εαυτός αξιαγάπητος φίλος.

Οι κανόνες και οι φόβοι μένουν αχρείαστοι μπροστά στην εσωτερική σχέση μας με τον Θεό. Οχι τον Θεό των κανόνων αλλά τον Θεό της αγάπης. Οσο μακρύ και ατέλευτο φαίνεται το ταξίδι προς την ανθρώπινη ευτυχία τόσο κοντινά πραγματώνεται. Είναι δίπλα μας. Απλά δεν γυρνάμε να το δούμε.

Φράσεις από το βιβλίο

Σελίδα 29

Μην περιμένεις η ζωή να σε ρωτήσει εάν και πόσο αντέχεις. Δεν θα συμβεί ποτέ.
Μην περιμένεις να βρεθούν οι τέλειες συνθήκες για να πεις «θα ζήσω». Ζήσε σήμερα.
Μην περιμένεις να βρεις τον τέλειο πατέρα ή μάνα για να μην έχεις τραύματα.
Μην περιμένεις να βρεις τον τέλειο σύζυγο, γιατί απλά δεν θα τον βρεις ποτέ.
Μην περιμένεις να κάνεις τα τέλεια παιδιά, γιατί απλά δεν υπάρχουν.
Μην περιμένεις να συναντήσεις τους τέλειους φίλους, γιατί ούτε εσύ είσαι.
Μην περιμένεις να δουλέψεις στην ιδανική δουλειά, γιατί απλά θα μείνεις άνεργος.
Μην περιμένεις να δεις τον Θεό ως ένα “ον” που κατεβαίνει από τους ουρανούς σε μορφή χολιγουντιανής ταινίας. Απλά δεν θα συμβεί ποτέ και θα χάσεις την ευκαιρία να Τον συναντήσεις στην καθημερινότητά σου.
Μην περιμένεις να έχεις την τέλεια παρέα για να πας ένα περίπατο. Ξεκίνα έστω και μόνος. Στην διαδρομή, θα συναντήσεις συνοδοιπόρους.

Σελίδα 45

Το χειρότερο bullying είναι αυτό που κάνουμε εμείς στον εαυτό μας. Οταν τον τυραννάμε, τον μαστιγώνουμε και τον τιμωρούμαι για κάθε του όνειρο και επιθυμία.

Σελίδα 82

Οχι, δεν υπάρχει λάθος και σωστό. Ολα είναι δρόμος. Το σωστό σε πάει στο λάθος και το λάθος στο σωστό. Οταν χάνεις τότε βρίσκεις, και όταν πεθαίνεις, τότε ανασταίνεσαι.

Σελίδα 115

Το δάκρυ δεν μας πνίγει πάντα, τις περισσότερες φορές μας λυτρώνει. Ούτε ο πόνος είναι κατάρα, μα ευκαιρία για να συναντηθούμε με κάτι πιο δυνατό, πιο όμορφο, υγιές, δημιουργικό και ελπιδοφόρο.

Σελίδα 123

Η ζωή είναι μικρά, πολύ μικρά καθημερινά πράγματα. Εκεί είναι η ομορφιά της. Μαθαίνουμε να μην αναβάλλουμε την χαρά, περιμένοντας μια μεγάλη στιγμή.

Kατηγορίες

Εμπειρία Τεχνογνωσία Ποιότητα ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ

ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ