Η πολιτική της ανθρωπιάς με πράξεις

Φεβ 21, 2020 | ΑΡΘΡΟ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΥΓΕΙΑ

Διαδηλωτές στην Ουκρανία επιτέθηκαν σε λεωφορεία που μετέφεραν επαναπατρισθέντες από την πόλη Γουχάν της Κίνας, φοβούμενοι την μετάδοση του Κορονοϊού. Η υπουργός Υγείας, Ζοριάνα Σκαλέτσκα, δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη της δήλωσε ότι θα μπει στην απαιτούμενη καραντίνα των 14 ημερών μαζί τους. Τα καθήκοντά της θα τα εκτελεί γι΄ αυτό το χρονικό διάστημα μέσω Skype.

Παρατίθεται η ανάρτησή της στο Facebook.
«Αποφάσισα να συμμετάσχω στην καραντίνα και θα περάσω τις επόμενες 14 ημέρες μαζί τους, στις ίδιες εγκαταστάσεις, υπό τις ίδιες συνθήκες. Ελπίζω ότι η παρουσία μου θα καθησυχάσει τόσο τους κατοίκους της Νόβι Σανζάρι όσο και την υπόλοιπη χώρα. Έχουμε προετοιμασθεί σχολαστικά και προετοιμάζουμε ασφαλείς συνθήκες παρακολούθησης λαμβάνοντας υπόψη όλα τα πρότυπα και τις πρακτικές των άλλων χωρών που πραγματοποίησαν την εκκένωση των πολιτών τους από την Κίνα. Για μια ακόμη φορά θέλω να τονίσω: αυτοί οι άνθρωποι είναι συμπολίτες μας, δεν είναι ξένοι για μας. Ζούμε στην ίδια χώρα και πρέπει να φροντίσουμε για την υγεία και την ασφάλειά τους. Αυτό που συνέβη σήμερα, ο πανικός και η αδιαφορία, η αρνητικότητα και η επιθετικότητα με λύπησε πάρα πολύ. Ακόμα περισσότερο πληγώθηκαν οι άνθρωποι που επέστρεψαν από την Κίνα. Ως εκ τούτου, σας ζητώ να τους εκφράσετε την υποστήριξή σας και την ευγνωμοσύνη σας γι αυτό που συμφώνησαν να περάσουν για δύο εβδομάδες με στόχο την ασφάλεια όλων μας. Ελπίζω ότι η προσωπική μου συμπεριφορά συμβάλλει στην ομαλοποίηση της κατάστασης και την συμφιλίωση. Αυτό είναι απαραίτητο για όλους μας. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω όσους εργάστηκαν για την εκκένωση και ειδικά το πλήρωμα του αεροσκάφους, τους γιατρούς μας και ολόκληρη την ομάδα συνοδών που βοήθησαν οικειοθελώς και θα περάσουν τις επόμενες 14 ημέρες μαζί με όλους στην απομόνωση.»

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ. Θέλω ακόμα να πω στην κόρη μου που θα είναι 10 χρονών αύριο αυτό: «Κόρη μου, σε αγαπώ τόσο πολύ και πραγματικά ήθελα να γιορτάσω αυτή την σημαντική ημέρα μαζί σου αλλά δυστυχώς συνέβη αυτό. Όταν επιστρέψω, θα το γιορτάσουμε ξανά μαζί. Στο υπόσχομαι!»

Ζοριάνα Σκαλέτσκα

Ουκρανή δικηγόρος, ακτιβίστρια και πολιτικός. Στις 29 Αυγούστου 2019 διορίστηκε υπουργός Υγείας της Ουκρανίας από την κυβέρνηση Honcharuk.

Μία πολιτικός που μιλάει για συμφιλίωση, αλληλεγγύη, ευγνωμοσύνη και υποστήριξη. Μία πολιτικός που εκπέμπει ανθρωπιά με πράξεις.

Kατηγορίες

Εμπειρία Τεχνογνωσία Ποιότητα ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ

ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ