Τετάρτη, 11/11/2020

Η απρόσκοπτη δοτικότητα του σκύλου

Η παρουσία του αυξάνει τα επίπεδα της ουσίας οξυτοκίνης, την επονομαζόμενη «ορμόνη της αγάπης». Η «ταπεινή» και ταυτόχρονα «παιχνιδιάρικη» συντροφιά του δημιουργεί ένα ανυπέρβλητο κράμα σιωπηλής και φιλικής κατανόησης που σπάνια βρίσκεις σε άνθρωπο. 

Τρίτη, 10/11/2020

Το εκλογικό θέατρο

Ο αληθινός άρχοντας δεν πρέπει να κοιτάζει το δικό του συμφέρον αλλά των υπηκόων του.

Τετάρτη, 7/10/2020

Η εξουσία του πρώτου πολίτη

Ο πρώτος πολίτης της χώρας είναι αληθινός στο λόγο και πραγματιστής στις πράξεις, οτιδήποτε άλλο είναι μία άνευ ουσίας προσπάθεια προβολής φυλακισμένης σε ένα ανύπαρκτο ενδιαφέρον.

Τετάρτη, 30/09/2020

Η λογική των αποστάσεων

Οι αποστάσεις αφορούν τα πάντα, από τα μόρια έως το Σύμπαν και οι σωστές αποστάσεις αφορούν την ίδια την ύπαρξη. Αν για παράδειγμα η Γη είχε μικρότερη απόσταση από τον Ήλιο πιθανότατα δεν θα υπήρχαμε.

Τετάρτη, 23/09/2020

Η κακοποίηση της μητέρας μας

Όλοι γνωρίζουμε ότι προερχόμαστε από την Γη γιατί αν δεν υπήρχε δεν θα υπήρχαμε ούτε εμείς. Είμαστε δηλαδή δημιούργημά της, είναι με λίγα λόγια η μητέρα μας.

Παρασκευή, 18/09/2020

Μπόρες είναι θα περάσουν

Τότε ίσως ανακαλύψουμε ότι η διαφορετικότητα είναι ουσιαστική όταν μας ενώνει και δεν  κατέχει την πρώτη θέση στις αξίες της ζωής.

Τρίτη, 8/09/2020

Φρικάλιτι σόου

Κανένας άνθρωπος δεν γεννιέται βίαιος, απλά γίνεται κατά την διάρκεια του βίου του, από αυτά που βλέπει, από αυτά που μαθαίνει, από αυτά που ακούει.

Κυριακή, 6/09/2020

Στιγμές

Οι στιγμές που καθαρίζουν τη ζωή μας είναι αυτές που μας γεμίζουν ήρεμη υπαρξιακή χαρά και όχι εκείνες που ξελογιάζουν την αθωότητά μας.

Σάββατο, 5/09/2020

Ο Λουκάνικος

Κατά την αρχαιότητα ο φιλόσοφος Διογένης είχε πει ότι καλό θα ήταν ο άνθρωπος να μελετήσει τον χαρακτήρα του σκύλου.

Παρασκευή, 4/09/2020

Επίλυση διαφορών επί της ουσίας

Ο πραγματικός πόλεμος είναι μέσα μας και ο επόμενος μεγάλος εχθρός της ανθρωπότητας θα προέλθει από τα παιδιά μας. Ονομάζεται υπερπληθυσμός.

Κυριακή, 30/08/2020

Φοιτητές πίσω απ’ τα σίδερα

Ευτυχώς οι νέοι ξέρουν τι είναι αγάπη γιατί η αγάπη δεν διδάσκεται αλλά υπάρχει ατόφια, καθαρή, αμόλυντη κι απέραντη στο πρώτο μας κλάμα. Από εκεί και ύστερα μας αφαιρείται στάλα-στάλα.

Κυριακή, 30/08/2020

Η Riham Yakoub άνθισε τους ουρανούς

Στις 19 Αυγούστου η πανέμορφη Riham Yakoub πέταξε στους ουρανούς αφήνοντας το αιώνιο αποτύπωμά της στην πολύπαθη πρωτόγονη γήινη αντίληψη περί σωστού και λάθους.

Παρασκευή, 28/08/2020

Ημέρα Υπέρβασης της γης

Υπέρβαση της γης συμβαίνει όταν η ανθρωπότητα ζητάει περισσότερα από όσα ο πλανήτης μπορεί να αναπαράγει.

Παρασκευή, 21/08/2020

Όταν η ζωή χαίρεται

Είναι εικόνα αληθινή κάπου στην φωτοβόλο Ελλάδα που ο καθένας μας μπορεί να ζήσει και ν’ αδράξει αδείλιαστα.

Παρασκευή, 21/08/2020

Παραπληροφόρηση κρουσμάτων

H παραπληροφόρηση για την πανδημία είναι μάλλον ανύπαρκτη αφού δεν υπάρχει αντικειμενική πληροφόρηση. Υπάρχουν μόνο απόψεις, εκτιμήσεις, έρευνες, σκέψεις και «ενδεχομένως» κάποιες κατευθύνσεις.

Τρίτη, 18/08/2020

Η καλή πλευρά του Κορονοϊού

Άνοιξε ένας δρόμος γνωριμίας με το μέσα μας κι εκτός από ένα πρόσθετο επιφανειακό εμπόδιο παρουσιάστηκε μία εξαίσια ευκαιρία να κοιτάξουμε όχι μόνο πίσω απ΄ τη μάσκα αλλά και να βουτήξουμε κάτω από αυτήν.

Σάββατο, 15/08/2020

Η μεγάλη εορτή του καλοκαιριού

Tο δώρο χάνεται στη λήθη αν δεν το κάνεις κόπο, αν δεν το μεταδώσεις, αν δεν χαρούν την προσφορά και οι συνάνθρωποί σου.

Παρασκευή, 21/02/2020

Η πολιτική της ανθρωπιάς με πράξεις

Μία πολιτικός που μιλάει για συμφιλίωση, αλληλεγγύη, ευγνωμοσύνη και υποστήριξη. Μία πολιτικός που εκπέμπει ανθρωπιά με πράξεις.

Τετάρτη, 19/02/2020

Πνευματικά μαθήματα

Τα πνευματικά μαθήματα όπως η ευτυχία, η αγάπη, η κατανόηση, η ταπεινότητα ίσως τελικά να πρέπει να υπερέχουν των γνωστικών μαθημάτων για μία πιο ανθρώπινη ζωή, για μία απλή και χαρούμενη κοινωνία, χωρίς βία και άγχος.

Δευτέρα, 17/02/2020

Μείωση ανταγωνισμού

Ο ανταγωνισμός μειώνεται στους μαθητές της Σιγκαπούρης. Ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Κυριακή, 16/02/2020

Προβλήματα πολέμου

Οι πρόσφυγες, ο πόλεμος και η Ειρήνη.

Τρίτη, 4/02/2020

Ένα χέρι τεντωμένο

Ένα χειμωνιάτικο απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας περιμένοντας την «Εποχή των Επενδύσεων».

Τρίτη, 14/01/2020

Τα δύο δένδρα

Η ιστορία δύο δένδρων που έμειναν αχώριστοι φίλοι στη ζωή που τους χάρισε η Φύση και τον θάνατο που τους επέβαλλε ο άνθρωπος.

Τρίτη, 17/12/2019

Ο τοίχος

H Street Art χρωματίζει τα κτίρια της γκρίζας πόλης και δίνει ζωή στους τοίχους με μία ξεχωριστή μορφή τέχνης.

Τρίτη, 10/12/2019

Παγκόσμια Ημέρα Βουνού

Η παγκόσμια ημέρα των βουνών δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην σημασία της προσφοράς τους στη ζωή μας και στην προσπάθεια διατήρησης της φυσικής τους υπόστασης.

Σάββατο, 7/12/2019

Παιχνίδια δημοκρατίας

Η δημοκρατία είναι ένα πολίτευμα μέσα στο οποίο έχουμε τη δυνατότητα να εκφράσουμε ελεύθερα την άποψή μας. Την οποιαδήποτε άποψη. Τι γίνεται όμως όταν ένας ανήλικος χάνει τη ζωή του εκφράζοντας την άποψή του; Που βρίσκονται τα όρια της ελευθερίας;

Τετάρτη, 27/11/2019

Δέκα με τόνο

Ολοι σκεφτόμαστε τι μπορεί να σημαίνει η λέξη αγάπη. Είναι αυτό που μου αρέσει να κάνω, είναι η αίσθηση της ικανοποίησης όταν προσφέρω, είναι απλά μία σκέψη εγκλωβισμένη στη θεωρία, είναι μια πράξη που πρέπει να κάνω ή κάτι που θέλω να κάνω; Τι είναι τελικά αγάπη;

Τρίτη, 26/11/2019

Κάνω ό,τι θέλω ή θέλω ό,τι κάνω;

Η έννοια της ελευθερίας πάντα απασχολούσε τον άνθρωπο ως μέλος του κοινωνικού συνόλου μέσα στο οποίο σχετίζεται. Από τότε που η συλλογική ζωή προσέφερε μία μορφή ασφάλειας ένα ερώτημα τίθεται μονίμως στην κριτική σκέψη. Aν κάνοντας ό,τι θέλω είμαι και νιώθω ελεύθερος.

Σάββατο, 16/11/2019

Η κλιματική αλλαγή προ των πυλών

Υπάρχει μία αλληλένδετη σχέση μεταξύ των αναγκών που δημιουργούμε, των αγαθών που παράγουμε και των αγαθών που καταναλώνουμε.

Παρασκευή, 15/11/2019

Ολοι είμαστε γονείς και παιδιά

Κάθε νέα γενιά εκτρέφεται από την προηγούμενη. Η τελευταία πρέπει να βελτιωθεί προκειμένου να βελτιωθεί και η επόμενη. Η κίνηση είναι κυκλική.

Τετάρτη, 13/11/2019

Πρακτικές συμβουλές για την κλιματική αλλαγή

Απλές καθημερινές πράξεις που βοηθούν στον αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Παρασκευή, 8/11/2019

Ο λόγος και τα μέσα γραφής

Η αλλαγή των μέσων γραφής στο πέρασμα του χρόνου.

Δευτέρα, 28/10/2019

Η ισχύς εν τη ενώσει

Η κλιματική αλλαγή, το διοξείδιο του άνθρακα και η αλλαγή τρόπου ζωής και σκέψης.

Πέμπτη, 24/10/2019

Το πράσινο ανθρωπάκι

Είδα τον γέροντα να της χαμογελά και να της γνέφει «ευχαριστώ» γέρνοντας το κεφάλι χαμηλά.

Τετάρτη, 23/10/2019

Κατάλληλη και ακατάλληλη βία

Η βία θα σταματήσει όταν σταματήσουμε να είμαστε βίαιοι και όχι όταν την καταδικάζουμε, την αντιμαχόμαστε και την αποτάσσουμε.

Σάββατο, 19/10/2019

Η αναλογική άποψη της ψηφιακής εποχής

Η τεχνολογική εξέλιξη επηρεάζει άμεσα τον τρόπο ζωής και σκέψης του ανθρώπου. Λύνει παλαιά προβλήματα ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί νέα.

Παρασκευή, 18/10/2019

Φυσάει Νοτιάς

Όλα τα θέλει η Φύση γιατί η ζωή είναι όλα. Βοριάδες, νοτιάδες, χαρές και λύπες. Δεν υπάρχουν ήττες, μόνο κακοκαιρίες που μετρούν τη γαλήνη μας.

Τετάρτη, 16/10/2019

Ποιος έμαθε τον πόλεμο στα παιδιά;

Τελικά ποιος μαθαίνει από ποιον! Τα παιδιά από τους μεγάλους ή οι μεγάλοι από τα παιδιά;

Τρίτη, 15/10/2019

Ο λόγος του Δικτάτορα από τον Τσάρλι Τσάπλιν

Όλοι επιθυμούμε την αλληλεγγύη, αυτή είναι η φύση των ανθρώπων. Να ζούμε με την ευτυχία των άλλων, και όχι με τη δυστυχία τους.

Δευτέρα, 14/10/2019

Οταν ο άνθρωπος θέλει

Η λύπη χαμογελάει όταν τα χέρια μας ενώνονται σε ένα κοινό σκοπό, αρκεί να έχει ανθρώπινη χροιά και αγνή πρόθεση.

Παρασκευή, 11/10/2019

Ο ανθρωπιστής Παβαρόττι

Πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να προβάλλουμε τις δραστηριότητες αλληλεγγύης μέσα από τη μουσική που θεωρούμε ότι είναι ο δρόμος της ευαισθησίας.

Πέμπτη, 10/10/2019

Αντίδοτο στον πόλεμο

Το επιτραπέζιο σκάκι είναι ένα όμορφο παιχνίδι που διψάει για σκέψη και στρατηγική. Το σκάκι του πολέμου όμως είναι ένα άσχημο παιχνίδι που διψάει για εξουσία και βία.

Αφηρημένη τέχνη
Τετάρτη, 9/10/2019

Τι μας ανήκει

Πόσο κοστίζει ένα πανί με λίγο χρώμα; Πόσο κοστίζει το αποτυπωμένο μυαλό του καλλιτέχνη πάνω στον καμβά; Θα φανεί από την αγάπη των αγοραστών της τέχνης.

Τρίτη, 8/10/2019

Ολοι εναντίον ενός

Μία άνιση μάχη σε ένα άδικο αγώνα δίνει ο ταύρος κατά την διάρκεια της ταυρομαχίας μέσα στην αρένα. Θεωρείται απίθανο να νικήσει ο ταύρος, αν και μερικές φορές έχει συμβεί και αυτό.

Δευτέρα, 7/10/2019

Ο άνθρωπος μεταλλάσσεται

Το μέλλον είναι εδώ αφού εμείς το καλούμε να μας επισκεφθεί. Πρόωρα, εγκαίρως, ή καθυστερημένα η ανάγκη του ανθρώπου να ικανοποιήσει την απύθμενη περιέργειά του και να ξεδιπλώσει την εφευρετική του ικανότητα θα ισχύει για πάντα.

Κυριακή, 6/10/2019

4G – 5G – 6G

Τα θέλουμε όλα γρήγορα. Αν είναι δυνατόν άμεσα. Ίσως να φτάσουμε και στο σημείο όπου δεν θα χρειάζεται να κάνουμε τίποτα καθώς η ταχύτητα της πράξης θα ξεπεράσει την ταχύτητα της σκέψης.

Παρασκευή, 4/10/2019

Eξαίρετοι επιστήμονες

Μια χούφτα άνθρωποι που άλλαξαν την πορεία του κόσμου, που η παρουσία τους χάραξε την ιστορία και η ικανότητά τους σφράγισε την ανθρωπότητα κάτω από ένα κοινό σκοπό. Πως να σκοτώσουν χιλιάδες ή και εκατομμύρια ανθρώπους σε μερικά δευτερόλεπτα.

Τετάρτη, 2/10/2019

Νοιάζομαι και δρω

Ένα μάθημα χωρίς διάβασμα, βαθμούς κι εξετάσεις γιατί είναι εκτός ύλης αλλά εντός Παιδείας και ονομάζεται «Νοιάζομαι και δρω».

Τρίτη, 1/10/2019

Η Κίνα γιορτάζει μεν πυροβολεί δε

Δεν ξέρω αν η υπακοή είναι καλύτερη από την ελευθερία. Αυτό που σίγουρα ξέρω είναι ότι δεν πρέπει να πυροβολείται ένας 18χρονος επειδή πιστεύει στην μία ιδέα και όχι στην άλλη.

Δευτέρα, 30/09/2019

Πόλεμος και μετανάστες

Οι πόλεμοι πλήττουν μόνο κάποιες χώρες του κόσμου, όμως τα όπλα με τα οποία γίνονται παράγονται και πωλούνται από άλλες χώρες, που εμφανίζονται κατόπιν απρόθυμες να υποδεχθούν τους πρόσφυγες που δημιουργούν οι συρράξεις.

Κυριακή, 29/09/2019

Η ομιλία της Γκρέτα στον ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή

Τα μάτια όλων των μελλοντικών γενεών είναι εναντίον σας. Και αν επιλέξετε να αποτύχετε, σας λέω ότι δεν θα σας συγχωρήσουμε ποτέ. Δεν θα σας αφήσουμε να ξεφύγετε από αυτό.

Σάββατο, 28/09/2019

Ο τρόπος και ο στόχος της εκπαίδευσης

Το σχολείο για τους μαθητές είναι η δεύτερη οικογένεια, δεν είναι ούτε δικαστήριο, ούτε αστυνομία, ούτε φυλακή, ούτε χώρος εκτόνωσης, ούτε καφενείο.

Παρασκευή, 27/09/2019

Η ομορφιά στην υπηρεσία της ανθρωπότητας

Η Iman, ακτιβίστρια, επιχειρηματίας και supermodel έγινε η πρώτη παγκόσμια αντιπρόσωπος της ανθρωπιστικής οργάνωσης CARE.

Τετάρτη, 25/09/2019

Ενα βλέμμα τα λέει όλα

H Γκρέτα Τούνμπεργκ γνωστή πλέον σε όλο τον κόσμο για την ενεργητική της δράση στην προσπάθεια της διάσωσης του πλανήτη από την κλιματική αλλαγή μίλησε με τα μάτια.

Παρασκευή, 13/09/2019

Με λίγη βοήθεια τα δύσκολα γίνονται εύκολα

Ο Θεός άκουσε το κλάμα του κι έστειλε ένα παλικάρι δεκαεννιά χρονών κι αυτό όπως κι εκείνη, για να το βρει και να το σώσει από την ατυχία του.

Πέμπτη, 12/09/2019

Η χρήση του μέσου

Φυσικά υπάρχει και η θετική πλευρά των social media. Το θέμα όμως είναι πόσο ώριμος ή έτοιμος είναι κάποιος να ζυγίσει «το θέλω» και «το μπορώ». Να κρίνει τα όρια και να τα τηρήσει. Να έρθει πιο κοντά με την κοινωνία και όχι να απομακρυνθεί.

Τετάρτη, 11/09/2019

Το μειονέκτημα που έγινε προτέρημα

Μέσα από τη συμμετοχή μου θέλω να δώσω δύναμη και σε άλλα κορίτσια που έχουν την ίδια πάθηση με μένα αλλά και σε οποιονδήποτε άλλο νιώθει διαφορετικά ή είναι.

Δευτέρα, 9/09/2019

Δύναμη στην άμυνα τέχνη στην επίθεση

Η ήττα είναι μία εξαιρετική ευκαιρία για να διορθώσουμε τα λαθη μας.

Κυριακή, 8/09/2019

Η ομορφιά της διαφορετικότητας

Η κοινή θέληση επαφής όλης της ανθρωπότητας με τον Θεό αναιρεί τις διαφορές μας οι οποίες ξεκινούν από τις εξωτερικές ανάγκες αλλά σταματούν στις εσωτερικές.

Κυριακή, 25/08/2019

Η κατάληξη της εξέλιξης

Αν συνεχίσουμε να αγναντεύουμε τους καρβουνιασμένους κορμούς με κόκκινα μάτια και ξεραμένο στόμα τότε η κατάληξη της εξέλιξης θα είναι αναπόφευκτα το μοιραίο λάθος μας.

Παρασκευή, 16/08/2019

Η σχολή των Θεών

Εσωτερική εξερεύνηση της ανθρώπινης ψυχής στην πορεία προς την ακεραιότητα. «Το σύμπαν είναι τέλειο έτσι όπως είναι. Το μόνο που πρέπει να αλλάξεις είσαι εσύ».

Τρίτη, 13/08/2019

Αντικαπνιστικός στόχος

Αντικαπνιστικός νόμος στην Ελλάδα υπάρχει από το 1856 αλλά δεν εφαρμόσθηκε. Γενικότερα οι νόμοι στην Ελλάδα δύσκολα εφαρμόζονται. Μάλλον ήρθε η ώρα να τιμήσουμε την τήρηση των κανόνων και να περάσουμε από την θεωρία στην πράξη.

Τετάρτη, 31/07/2019

Η τραμπάλα του τοίχου

Η συνένωση της διάσπασης, η κατάλυση της αντιπαλότητας και η παύση των πολέμων είναι το επόμενο μεγάλο βήμα της ανθρωπότητας.

Τρίτη, 30/07/2019

Η κατανόηση της πραγματικότητας

Αν θέλουμε να κατανοήσουμε την πραγματικότητα που ζούμε πρέπει να αφαιρέσουμε αυτό που κάνουμε λάθος από αυτό που ξέρουμε ότι είναι σωστό.

Δευτέρα, 29/07/2019

Η πανσέληνος τον δεκαπενταύγουστο

Η ομορφιά της Αυγουστιάτικης πανσελήνου μας ταξιδεύει στα πολιτιστικά μνημεία της Ελλάδας.

Κυριακή, 28/07/2019

Κατεύθυνση προσοχής προς το περιβάλλον

Η προσοχή στην αύξηση της θερμοκρασίας θα βοηθήσει στην ποιότητα ζωής μας.

Σάββατο, 27/07/2019

Εξομολόγηση στο Internet

Πες ελεύθερα αυτό που σκέφτεσαι, αυτό που θέλεις να φωνάξεις. Κανείς δεν θα σε μαλώσει γιατί δεν ξέρει ποιος είσαι.

Πέμπτη, 25/07/2019

Bohemian Rhapsody

Οργή, φόβος κι ενοχές ξεπηδούν από τους στίχους του Freddie Mercury παρουσιάζοντας την καθαρή αλήθεια από αυτή που η ανθρώπινη διάσταση θέλει να κρύβει.

Τρίτη, 23/07/2019

Μάτι: Να μην ξεχνάμε

Να μην ξεχνάμε τους άνθρωπους που χάθηκαν ανέλπιστα μέσα σε αυτό το θεϊκό ή και ανθρώπινο ακραίο λάθος.

Κυριακή, 21/07/2019

Ο κοινός μας εχθρός

Γιατί ο νους στραμμένος θα ‘τανε προς τον κοινό εχθρό μας και δεν θα πολεμούσαμε ποτέ τον εαυτό μας.

Παρασκευή, 19/07/2019

Η δυσκολία της εύκολης απόλαυσης

Ίσως πολύ εύκολα απολαμβάνουμε πλέον τα αγαθά της ζωής. Κάποιοι από εμάς τα έχουν όλα και δεν έχουν τίποτα και άλλοι πάλι δεν έχουν τίποτα και τα έχουν όλα.

Παρασκευή, 12/07/2019

Οι καλοί λογισμοί

Η μύγα θα πάει στην ακαθαρσία ενώ η μέλισσα στα άνθη. Διαλέξτε τι θέλετε να είστε.

Παρασκευή, 12/07/2019

Κρινόμαστε και για όσα εκπέμπουμε

Δεν είναι οικονομική η κρίση αλλά κρίση αξιών. Όταν με το καλό εδραιωθούν οι αξίες θα λυθούν και τα οικονομικά θέματα.

Πέμπτη, 11/07/2019

Συγγνώμη, Σε αγαπώ, Σε ευχαριστώ.

Λυπάμαι, Συγγνώμη, Σε αγαπώ, Σε ευχαριστώ. Τέσσερις πανίσχυρες λέξεις

Τετάρτη, 19/06/2019

Κάθε τέλος μια αρχή

Μία σανίδα σωτηρίας στα ναυάγια της απώλειας που όλοι περνάμε κατά καιρούς σε αυτή τη ζωή.

Σάββατο, 8/06/2019

Είμαι εκλογέας αλλά δεν ψηφίζω

Η αποχή από τις εκλογές φαινόμενο ηττοπάθειας του δημοκράτη πολίτη.

Πέμπτη, 23/05/2019

Το δένδρο και οι σκέψεις

Μια όμορφα πλασμένη σύναξη γραμμάτων και προτάσεων αγκαλιασμένη με την οσμή του τυπωμένου μελανιού με παρασύρει στο όνειρο.

Τετάρτη, 8/05/2019

Στο Παρά 5

Η τηλεοπτική σειρά που μας ψυχαγώγησε με «την ουσιαστική έννοια της ψυχαγωγίας».

Δευτέρα, 22/04/2019

Ένα μάτσο ιδέες

Τα τείχη στη σκέψη υψώνονται εύκολα, πέφτουν δύσκολα και δημιουργούνται από απειροελάχιστα μικρές διαφορές μεταξύ μας.

Κυριακή, 21/04/2019

Η μεγάλη εβδομάδα

Ας σταθούμε στην ουσία των διδαχών του Ιησού δίχως τα φίλτρα της ανθρώπινης ερμηνείας και των εκάστοτε κοινωνικών περιστάσεων.

Σάββατο, 20/04/2019

Το άγαλμα του Μεγάλου Αλέξανδρου

Αναρωτιέμαι όμως εμείς ως σύγχρονοι Έλληνες και κατ΄ επέκταση ως σύγχρονοι άνθρωποι, τι κρατάμε από αυτή την κληρονομιά; Και τελικά τι σημαίνει Έλληνας;

Δευτέρα, 15/04/2019

Οι μουσικοί του Τιτανικού

Πολλά θαρραλέα πράγματα έγιναν εκείνη τη νύχτα, αλλά κανένας δεν ήταν πιο γενναίος από εκείνους τους μουσικούς που έπαιζαν λεπτό προς λεπτό ενώ το πλοίο βυθιζόταν αργά στην παγωμένη θάλασσα. Η μουσική που έπαιξαν ήταν το δικό τους «ρέκβιεμ» και το δικαίωμά τους να ανακαλούνται αιωνίως στην μνήμη της αθάνατης

Δευτέρα, 15/04/2019

Η δύναμη του «Τώρα»

Γίνε ένα με τη ζωή. Μείνε παρών στο «Τώρα» και νιώσε την Ύπαρξη να σε γεμίζει ενέργεια και ζωντάνια.

Παρασκευή, 22/03/2019

Δείγμα γραφής κατά της τρομοκρατίας
από την πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας

Οι κινήσεις της Ardern είναι ένα δείγμα φωτός προς το σκοτάδι της βίας και της τρομοκρατίας, ένα μικρόβιο το οποίο θα μπορούσε να ταξιδέψει σε όλα τα σώματα του κόσμου, των πολιτικών και των πολιτών.

Δευτέρα, 11/03/2019

Πνευματική νηστεία

Η περίοδος της νηστείας δεν αφορά μόνο την σωματική εγκράτεια αλλά κυρίως την πνευματική ανάταση.

Παρασκευή, 8/03/2019

Ταξίδι στην κατάθλιψη

Η ζωή είναι ένα ταξίδι στη θάλασσα. Το σκάφος είναι το μυαλό και ο καιρός τα γεγονότα.

Τετάρτη, 6/03/2019

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Το περιοδικό Forbes ανακοίνωσε τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο για το έτος 2018. Την πρώτη θέση κατέχει ο Τζεφ Μπέζος, ιδρυτής της amazon, με περιουσία ελαφρώς άνω των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Δευτέρα, 4/03/2019

Έφυγε από την ζωή με τη θέλησή του ο Keith Flint των Prodigy

Στις 4 Μαρτίου του 2019 βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Dunmow του Essex στην Αγγλία ο τραγουδιστής, χορευτής και ηθοποιός Keith Flint.

Κυριακή, 3/03/2019

Περιμένοντας τις εκλογές

Ο χρόνος κυλά και τα σχολεία μια Κυριακή θα ανοίξουν για να υποδεχθούν τις κάλπες που μυστικά θα μετρήσουν τη θέλησή μας. Στις αίθουσες τα ψηφοδέλτια και οι ταυτότητες θα είναι οι επίσημοι εορτάζοντες.

Παρασκευή, 1/03/2019

Το μικρό μου παράθυρο

Το παράθυρο που βλέπει παντού.

Σάββατο, 23/02/2019

Η κόρνα της ψυχής

Όταν η κόρνα του αυτοκινήτου θέλει να μιλήσει.

Πέμπτη, 21/02/2019

Ταξίδι στο χρόνο από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Εικόνες ανατέλλουν στο νου του κάθε επισκέπτη του μουσείου ως απόγονου αυτού του πανανθρώπινου πολιτισμού.

Κυριακή, 3/02/2019

Πυρηνική ανοησία

Η εφευρετικότητα του ανθρώπου στην υπηρεσία της απειλής μίας ολοκληρωτικής καταστροφής.

Παρασκευή, 1/02/2019

Όταν μιλάνε τα παιδιά μιλάει η αλήθεια

Η μαθήτρια από τη Σουηδία που μιλάει ξεκάθαρα εναντίον του συστήματος για την κλιματική αλλαγή.

Τετάρτη, 30/01/2019

Ο κοινός μας εχθρός

Μία επιστημονική έκθεση για τη μηχανή της ανισότητας που θεριεύει τους ανέμους και λιώνει τα πάντα στο πέρασμά της.

Δευτέρα, 28/01/2019

Αντίφαση υποκρισίας

Το Νόμπελ Ειρήνης έχει σκοτεινό παρελθόν και ύποπτο μέλλον.

Κυριακή, 27/01/2019

Ο ιδιοκτήτης των μαρμάρων του Παρθενώνα

Πνευματικός ιδιοκτήτης είναι η ανθρωπότητα και φυσικός ιδιοκτήτης ο Παρθενώνας.

Κυριακή, 27/01/2019

Η «συμφωνία των Πρεσπών» ολοκληρώθηκε

Η αναζήτηση της ταυτότητας ενός κράτους στα σκαλοπάτια της ιστορίας.

Παρασκευή, 25/01/2019

Η αίσθηση της Ευτυχίας

Διαδρομή προς την ευτυχία παρέα με τον Κρισναμούρτι.

Παρασκευή, 25/01/2019

Αγάπη εναντίον καρκίνου

Η αίσθηση της χαράς που προσφέρει η αγάπη είναι το όπλο της ζωής.

Δευτέρα, 21/01/2019

Το ακορντεόν του δρόμου

Μία τυχαία συνάντηση δύο τυχαίων ανθρώπων υπό το φως της μουσικής.

Κυριακή, 20/01/2019

Εποχή Αποξένωσης

Μήπως η εξέλιξη της τεχνολογίας της επικοινωνίας απομακρύνει τους ανθρώπους μεταξύ τους;

Τετάρτη, 16/01/2019

John Lennon – Woman

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1981 κυκλοφόρησε το τραγούδι «Woman» που γράφτηκε και ερμηνεύτηκε από τον John Lennon από το album Double Fantasy.

Σάββατο, 12/01/2019

Η σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού

Μετά τους Pink Floyd, οι Κινέζοι πάτησαν τη «Σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού» με την μη επανδρωμένη εξερευνητική άκατο Chang’e-4.

Σάββατο, 12/01/2019

Εκπαιδευτικοί και Χημικά

Οι εκπαιδευτικοί χαμένοι στους δρόμους της αγανάκτησης αγκαλιά με τα χημικά των δυνάμεων καταστολής.

Σάββατο, 5/01/2019

Το δένδρο με τις σιδερένιες πεταλούδες

Οι σιδερένιες πεταλούδες στο κέντρο της Αθήνας και οι «Iron Butterfly».

Τρίτη, 1/01/2019

Νέοι Ορίζοντες

Ένας μουσικός, ένας διαστημικός ερευνητής, ένας αστροφυσικός κι ένας στιχουργός μελοποίησαν το μέλλον και καλημέρισαν το 2019.

Πέμπτη, 27/12/2018

Παλαιά Βουλή – Νέα Χρήση

Το ιστορικό κτίριο της Σταδίου φιλοξενεί έναν άστεγο.

Τρίτη, 25/12/2018

Το Χριστουγεννιάτικο δένδρο και η προέλευσή του

Γιατί στολίζουμε το χριστουγεννιάτικο δένδρο;

Δευτέρα, 24/12/2018

Η Βασιλόπιτα και τα κομμάτια της

Ποια είναι η προέλευση του έθιμου της «Βασιλόπιτας»;

Σάββατο, 15/12/2018

Χειμωνιάτικος περίπατος στη «Μονή Καισαριανής»

Μία πανέμορφη διαδρομή μέσα στο πράσινο αφήνει πίσω την πολύβουη γκρίζα πόλη και γεμίζει τον επισκέπτη με πολύτιμα ψυχικά εφόδια.

Kατηγορίες

> CLICK
or
TAP
CLICK to PLAY Music
for
Sound
Walkers
Tunes Morning Vibes
Songs We Loved
Afternoon Vibes
After Hours
Listen

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
Αναγνωστόπουλου
www.anagnostopouloslaw.com

ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

Αντικαπνιστικός Στόχος