Η Riham Yakoub άνθισε τους ουρανούς

Αυγ 30, 2020 | ΑΡΘΡΟ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η 29χρονη ιατρός, διατροφολόγος, ακτιβίστρια και υπερασπίστρια των δικαιωμάτων των γυναικών Riham Yakoub πυροβολήθηκε εξ επαφής στην πόλη Βασόρα του Ιράκ. Πηγή: www.lifo.gr

Η άβουλη δύναμη του πυρός συνεχίζει την άκαμπτη πορεία της ενάντια στην έλλογη αντιπαράθεση υπέρ της ισότητας. Μία ανάδρομη πράξη κάπου στον πλανήτη Γη καταλύει την ανθρώπινη διάσταση της διαφορετικότητας. Η διαδικασία ενεργοποίησης κάποιας πίστης μέσα στο μυαλό κάποιων ατόμων δημιούργησε τις κατάλληλες εικόνες ώστε να χρησιμοποιήσουν την χειρότερη εφεύρεση με τον πλέον άνανδρο τρόπο.

Δεν είναι τόσο η αντίθετη αντίληψη που εξοργίζει αλλά ο τρόπος με τον οποίο εκφράζεται. Είναι η ανούσια πράξη που τελικώς προβάλλεται σε όλο τον κόσμο ως ανήθικη, μεσαιωνική και αναποτελεσματική αφού ταξίδεψε σε όλο το διαδίκτυο μειώνοντας την κοινωνική ποιότητα μιας ιστορικής χώρας όπως το Ιράκ. Η εσωτερική κοινωνική κατάσταση κάθε χώρας δεν στηρίζει πλέον κανένα σοβαρό επιχείρημα για την συγκεκριμένη πράξη. Η παγκοσμιοποίηση έχει αναλάβει το ρόλο της ομοιογένειας έτσι ώστε κανένα χρώμα, κανένα δόγμα, καμία πίστη δεν θα έχει περίοπτη θέση στη πυραμίδα των αξιών. Το διαδίκτυο καταρρίπτει πλέον οποιαδήποτε ανισότητα και δίνει τη δυνατότητα άμεσης και πολύπλευρης ενημέρωσης πέρα από τις στρατευμένες απόψεις γιατί ο ουδέτερος αναγνώστης αξιολογεί πλέον εποικοδομητικά και επιπλέον γιατί ο άνθρωπος είναι σημαντικό στίγμα ύπαρξης στην υφήλιο.

Η Riham Yakoub αγωνίστηκε ενάντια στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Ιράκ και ως εξέχουσα προσωπικότητα διαμαρτυρήθηκε κατά της κυβέρνησης του Ιράκ κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων από το 2018. Εξέφρασε τη φωνή και την ανησυχία της σχετικά με την απασχόληση των νέων, την υποδομή και πρόσβαση στην ηλεκτρική ενέργεια. Σύμφωνα με πληροφορίες, έλαβε απειλές θανάτου από το 2018 για τη διοργάνωση πορειών γυναικών και από τότε που συμμετείχε σε εκπαιδευτικά μαθήματα υπό την εποπτεία του προξενείου των Ηνωμένων Πολιτειών στη Βασόρα.

Στις 19 Αυγούστου η πανέμορφη Riham Yakoub πέταξε στους ουρανούς αφήνοντας το αιώνιο αποτύπωμά της στην πολύπαθη πρωτόγονη γήινη αντίληψη περί σωστού και λάθους.

Kατηγορίες

Εμπειρία Τεχνογνωσία Ποιότητα ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ

ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ