Ρίτσι Μπλάκμορ

Στις 14 Απριλίου το 1945 γεννήθηκε o θρυλικός κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος των Deep Purple και των Rainbow, Ρίτσι Μπλάκμορ (Ritchie Blackmore).

«Ό, τι κάνω είναι συνήθως
εντελώς αυθόρμητο».

«Δεν βλέπω τον εαυτό μου
ως σημαντικό κιθαρίστα».

Είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Deep Purple το 1968, παίζοντας jam-style hard rock music που αναμιγνύει ήχους ηλεκτρικής κιθάρας και οργάνων. Ο Blackmore είναι παραγωγικός στη δημιουργία guitar riffs και είναι γνωστός για τα solos του που διαθέτουν στο ύφος τους άρωμα και από την κλασική μουσική.

Κατά τη διάρκεια της σόλο καριέρας του, ο Blackmore ίδρυσε το Heavy Metal συγκρότημα Rainbow, το οποίο συνενώνει επιρροές Μπαρόκ μουσικής και στοιχεία Hard Rock κινούμενο σε mainstream rock μονοπάτια. Αργότερα δημιούργησε το σχήμα παραδοσιακής μουσικής Blackmore’s Night, μεταβαίνοντας πλέον σε ήχους και συνθέσεις που βασίζονται στους τραγουδιστές.

Ως μέλος του Deep Purple, έγινε μέλος του Rock and Roll Hall of Fame τον Απρίλιο του 2016. Σε δημοσιεύσεις του Guitar World και του Rolling Stone αναφέρεται ως ένας από τους μεγαλύτερους κιθαρίστες όλων των εποχών και ως ένας από τους μουσικούς που επηρέασαν έντονα το Hard rock.

Πηγή: wikipedia.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Related Posts