Τι μας ανήκει

Οκτ 9, 2019 | ΑΡΘΡΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΤΕΧΝΗ

Ιμπρεσιονισμός, εξπρεσιονισμός, φωβισμός, κυβισμός, σουρεαλισμός, ντανταϊσμός, νεοπλαστικισμός, φουτουρισμός.

Ζωγράφοι, χαράκτες, γλύπτες, ποιητές, σκηνογράφοι, δραματουργοί, εικονογράφοι, σχεδιαστές.

Μονέ, Βαν Γκογκ, Πικάσο, Μιρό, Μαγκρίτ, Μοντριάν, Τουλούζ-Λοτρέκ, Πικαμπιά, Τζάκομο Μπάλα, Καντίνσκι, Βιτόριο Ματέο Κόρκος

Πολλαπλά καλλιτεχνικά ρεύματα, διαφορετικές οπτικές της αισθητικής και σημαντικές προσωπικότητες των εικαστικών τεχνών θα συγκεντρωθούν στις 29 Οκτωβρίου στο Μιλάνο. Μία ασυνήθιστη συγκέντρωση πολιτισμού, ιδεών, καινοτομίας, ευρηματικότητας, καλαισθησίας, αναζήτησης, χρωμάτων, σχεδίων, νοημάτων, σκέψεων, αντιλήψεων, εκφράσεων και απόψεων θα πραγματοποιηθεί χωρίς την παρουσία των ανθρώπων που ζωντανεύουν αυτές τις λέξεις με την αισθητική τους, που μας παρασύρουν ή μας παρακινούν να ζήσουμε σε μία άλλη πραγματικότητα, άλλοτε ιδανική, άλλοτε μυστηριώδη, άλλοτε μαγική και άλλοτε σκληρή.

Πρόκειται για την συλλογή έργων τέχνης του Καλίστο Τάντσι, ιδιοκτήτη της γαλακτοβιομηχανίας Parmalat η οποία κατέρρευσε οικονομικά. Αυτή η συλλογή θα δημοπρατηθεί και θα περάσει σε άλλα χέρια συλλεκτών έργων τέχνης οι οποίοι θα πρέπει να διαθέτουν ισχυρή οικονομική επιφάνεια καθώς η αρχική αξία των προς δημοπράτηση έργων υπολογίζεται περίπου στα 6 με 8 εκατομμύρια ευρώ. Το χρήμα θα κινήσει την τέχνη. Πόσο κοστίζει ένα πανί με λίγο χρώμα; Πόσο κοστίζει το αποτυπωμένο μυαλό του καλλιτέχνη πάνω στον καμβά; Θα φανεί από την αγάπη των αγοραστών της τέχνης.

Τα έργα θα κοσμήσουν άλλα σπίτια, θα ακουμπήσουν νέους τοίχους, άλλα μάτια θα αντικρίζουν την πρωτότυπη όψη τους, τις σκέψεις και τις αμφισβητήσεις των δημιουργών κάποιοι εκ των οποίων δεν γεύτηκαν την αναγνώριση των έργων τους που στις μέρες μας εκτοξεύθηκαν σε πολύ υψηλά καλλιτεχνικά και οικονομικά επίπεδα.

Τίποτα υλικό δεν μας ανήκει παρά μόνον οι ιδέες, οι σκέψεις και οι αισθήσεις που αντιστέκονται στο πλήρωμα του χρόνου.

Kατηγορίες

Εμπειρία Τεχνογνωσία Ποιότητα ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ

ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ