Τζος Στόουν

Απρ 11, 2020 | ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Joss Stone

Βρετανίδα τραγουδίστρια, τραγουδοποιός και ηθοποιός.

11 Απριλίου το 1987

«Για μένα, η μουσική πρέπει να αφορά την ελευθερία. Είναι το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή μου.»

Βρετανίδα τραγουδίστρια, τραγουδοποιός και ηθοποιός η οποία έγινε γνωστή με την κυκλοφορία του πρώτου της άλμπουμ The Soul Sessions το 2003. Διαθέτει το φωνητικό εύρος μιας mezzo-soprano και contralto. Έχει συχνά εμφανιστεί ξυπόλυτη και έχει χαρακτηριστεί ως «η λευκή Aretha Franklin» από το ντεμπούτο της στη μουσική σκηνή. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, αρχικά, δημιουργήθηκε πρόβλημα καθώς το ακροατήριο περίμενε ότι οι καλλιτέχνες της Soul μουσικής γεννιούνται στη φτώχεια ζώντας μία σκληρή και οδυνηρή ζωή για να μπορέσουν να ερμηνεύσουν αυτού του είδους τη μουσική, λόγω της συναισθηματικής της φύσης.

Έγινε η νεότερη Βρετανίδα τραγουδίστρια στην κορυφή του Chart of Albums του Ηνωμένου Βασιλείου. Έχει κερδίσει πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων δύο βραβεία Brit και ένα βραβείο Grammy. Έκανε επίσης το κινηματογραφικό της ντεμπούτο το 2006 με την ταινία Eragon και το ντεμπούτο της στην τηλεόραση στη σειρά The Tudors το 2009. Η Stone ήταν η νεότερη γυναίκα στον κατάλογο πλουσίων των Sunday Times του 2006 (ένα ετήσιο κατάλογο των πλουσιότερων ανθρώπων του Ηνωμένου Βασιλείου) με 6 εκατομμύρια λίρες. Το 2012, η ​​καθαρή αξία της περιουσίας της εκτιμάται σε 10 εκατομμύρια λίρες, καθιστώντας την ως την πέμπτη πλουσιότερη Βρετανίδα μουσικό κάτω των 30 ετών.

Είναι χορτοφάγος και έχει λάβει μέρος σε διάφορες εκστρατείες για τα δικαιώματα των ζώων του οργανισμού PETA ενώ έχει υιοθετήσει αρκετούς αδέσποτους σκύλους. Το Ίδρυμα Joss Stone υποστήριξε περισσότερες από 200 φιλανθρωπικές οργανώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο ολοκληρώνοντας την παγκόσμια περιοδεία της. Ο πρωταρχικός στόχος ήταν να συμβάλει στην ευαισθητοποίηση του κοινού και στη στήριξη αυτών των φιλανθρωπικών οργανώσεων.

Πηγή: wikipedia.

MULTIMEDIA

Colour Me Free! World Tour, 2010.

Mind, Body & Soul Sessions Tour, Μιλάνο 2005.

Συναυλία στη Νικαράγουα, 2016.

Στην φιλανθρωπική επίδειξη μόδας, Heart Truth 2008.

4
5

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ