Νέοι Ορίζοντες

Ιαν 1, 2019 | ΕΠΙΣΤΗΜΗ, ΜΟΥΣΙΚΗ

Τα γενέθλια του κυρίου «Χρόνου» γιορτάσαμε και φέτος με λαμπιόνια και δωράκια, με φιλιά και αγκαλιές, με αγάπες κι επιθυμίες, με ευχές και ίσως κάποιες προσευχές κοιτώντας ψηλά. Σε αυτό το ατελείωτο άπειρο που μας μετατρέπει σε ένα απόλυτο τίποτα ταξίδεψε για 13 χρόνια μία μικρή κουκκίδα φτιαγμένη από τα χέρια μας και το μπαρουτοκαπνισμένο μυαλό μας. Καταφέραμε να δούμε τι υπάρχει 6,5 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά από τη δική μας κουκκίδα. Εδώ που στεκόμαστε τώρα, ανήμποροι να σταματήσουμε την πείνα και τον πόλεμο, την αδικία και την ανισότητα.
Ένας μουσικός, ένας διαστημικός ερευνητής, ένας αστροφυσικός κι ένας στιχουργός μελοποίησαν το μέλλον και καλημέρισαν το προσωρινά αγνό 2019 με τον καλύτερο τρόπο.
Ευχόμαστε υγεία και αγάπη σε όλο τον κόσμο κι ελπίζουμε οι επιτυχίες μας να ανήκουν στο «εδώ και τώρα» και όχι στο «εκεί και τότε».

Ο κιθαρίστας Brian May του θρυλικού ροκ συγκροτήματος Queen έγραψε το μουσικό κομμάτι New Horizons (Νέοι Ορίζοντες) σε συνεργασία με τον στιχουργό Don Black τιμώντας ίσως την πιο φιλόδοξη αποστολή της NASA αφού για πρώτη φορά διαστημικό σκάφος φθάνει τόσο μακριά από τη Γη.

Ο Brian May εκτός από εξαιρετικός κιθαρίστας είναι και κάτοχος διδακτορικού αστροφυσικής και ο υπεύθυνος της αποστολής «New Horizons» Alan Stern ζήτησε από τον May να συνθέσει ένα κομμάτι ειδικά για το μοναδικό αυτό εγχείρημα. Ο May ζήτησε άδεια από την οικογένεια του αποβιώσαντα αστροφυσικού Stephen Hawking να χρησιμοποιήσει κάποια ηχητικά αποσπάσματα από ομιλίες του. Κι έτσι, από την εκτόξευση του σκάφους New Horizon στις 16 Ιανουαρίου 2006 έως την πρωτοχρονιά του 2019 που επιβεβαίωσε την επιβίωσή του μετά τη διέλευση από την Έσχατη Θούλη (το πιο απομακρυσμένο σώμα που έχει συναντήσει ανθρώπινη κατασκευή), έφθασε ο χρόνος για τον εορτασμό αυτής της επιτυχίας με αυτό το μουσικό κομμάτι και φυσικά με αυτόν τον συμβολικό τίτλο.

Ο May παρευρέθηκε στο κέντρο επιχειρήσεων για το γεγονός ενώ ταυτόχρονα κυκλοφόρησε το μουσικό κομμάτι New Horizons από το iTunes και άλλες μουσικές πλατφόρμες.

Πόσο μακρυά πήγε το διαστημόπλοιο New Horizons;

Πέρασε από τους πλανήτες Δία και Πλούτωνα κι έφθασε στο πιο απομακρυσμένο σημείο του ηλιακού μας συστήματος, 6,5 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη.

Η διπλανή φωτογραφία η οποία προέρχεται από την διαδικτυκά πύλη theskylive.com απεικονίζει το ηλιακό μας σύστημα με τους πλανήτες του.

Μπορείτε να δείτε τρισδιάστατα το ηλιακό μας σύστημα ώστε να καταλάβετε την απόσταση που διήνυσε σε 13 χρόνια το New Horizons, πατώντας εδώ ή πάνω στην φωτογραφία. 

Kατηγορίες

Εμπειρία Τεχνογνωσία Ποιότητα ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ

ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ