Η ομορφιά στην υπηρεσία της ανθρωπότητας

Σεπ 27, 2019 | ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ, ΑΡΘΡΟ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΜΟΔΑ

Μία γυναίκα χαμογελά. Πηγή: Care.org

H CARE (care.org) είναι μία παγκόσμια οργάνωση η οποία δρα κατά της φτώχειας και υπέρ της κοινωνικής δικαιοσύνης εστιάζοντας στην γυναίκα και την ισότιμη αντιμετώπιση κάθε ανθρώπου στη Γη.

Η CARE ανακοίνωσε ότι η ακτιβίστρια, επιχειρηματίας και σούπερ μοντέλο Iman ανέλαβε το ρόλο της πρώτης παγκόσμιας αντιπροσώπου της και θα εργαστεί για να αυξήσει και να ενισχύσει το έργο της για την δημιουργία ενός κόσμου όπου δεν θα υπάρχει η φτώχεια και όλοι οι άνθρωποι θα ζουν με αξιοπρέπεια και ασφάλεια.

Βασιζόμενη στις εμπειρίες της ως πρόσφυγας η ίδια από την Σομαλία, ως ακτιβίστριας, ως επιχειρηματία και ως σούπερ μοντέλου υποστήριξε τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ασφάλεια των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. H προσφορά της στην προστασία των προσφύγων και στην ενδυνάμωση του ρόλου των κοριτσιών και των γυναικών του πλανήτη κάνει την Iman ιδανική συνεργάτιδα της CARE.

«Πιστεύω ακράδαντα στην αξιοπρέπεια όλων των ανθρώπων και γνωρίζω χωρίς αμφιβολία ότι οι γυναίκες αποτελούν το κλειδί για την εξασφάλιση ενός κόσμου στον οποίο όλοι μπορούν να ζήσουν μια ζωή απαλλαγμένη από τη φτώχεια, τη βία, τις διακρίσεις και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», δήλωσε η Iman. «Οι παλαιότερες και επίμονες ανθρώπινες προκλήσεις του κόσμου απαιτούν λύσεις τον 21ου αιώνα. Η οργάνωση CARE, η οποία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τον τερματισμό της φτώχειας από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, αποτελεί την αιχμή του δόρατος που θα επιφέρει τολμηρές και βιώσιμες αλλαγές. Βασίζομαι στις γυναίκες για μία θετική κίνηση προς τα εμπρός για όλους τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε τοπικό επίπεδο».

Είναι εκπρόσωπος του προγράμματος «Keep A Child Alive» και συνεργάζεται στενά με το «Children’s Defense Fund». Είναι πρέσβειρα της οργάνωσης «Save the Children» και δραστηριοποιείται στην ευαισθητοποίηση για τις υπηρεσίες ανακούφισης στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Αφρικής. Η Iman έχει περάσει τη ζωή της χρησιμοποιώντας το σημαντικότατο ταλέντο της ως μοντέλο και ως επιχειρηματίας για την υποστήριξη ευάλωτων ανθρώπων. 

Είναι πρώην μούσα των σχεδιαστών Gianni Versace, Halston, Calvin Klein, Donna Karan και Yves Saint Laurent. Είναι επίσης γνωστή για το φιλανθρωπικό έργο της. Παντρεύτηκε τον αείμνηστο μουσικό, συνθέτη και τραγουδιστή της Rock David Bowie το 1992. Απέκτησαν μαζί μία κόρη κι είναι μητριά του γιου του από προηγούμενο γάμο του. Οταν έφυγε ο Bowie στις 10 Ιανουαρίου 2016, έγραψε για την μνήμη του ότι «ο αγώνας είναι πραγματικός, αλλά έτσι είναι και ο Θεός» (Τhe struggle is real, but so is God).

Καλή επιτυχία Iman, ευχόμαστε η ομορφιά και η αγάπη να λάμψουν παντού και να φωτίσουν ακόμη και τις πιο σκοτεινές ανθρώπινες πλευρές.
Iman και David Bowei

Το τραγούδι «Abdulmajid» από το album του «Heroes» αφιέρωσε ο Bowie για την Iman της οποίας το πραγματικό όνομα είναι «Zara Mohamed Abdulmajid».

Η Iman μιλάει για τον David Bowie κατά την διάρκεια βράβευσής της σε συγκέντρωση για την οργάνωση «Save the Children».

ΠΗΓΕΣ: wikipedia.orgcare.org

Kατηγορίες

Εμπειρία Τεχνογνωσία Ποιότητα ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ

ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ