Κρινόμαστε και για όσα εκπέμπουμε

Ιούλ 12, 2019 | ΑΡΘΡΟ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα πνοή με καθαρό λόγο φαίνεται να φυσάει στην Ελλάδα με τον νέο πρωθυπουργό της Κυριάκο Μητσοτάκη. Προσωπικά πριν έξι μήνες παρά το ότι μου άρεσε να τον ακούω, γιατί γνωρίζει καλά τον χειρισμό της ελληνικής γλώσσας, δεν πίστευα ότι είχε το κύρος του ηγέτη.

Οι δηλώσεις του όμως, οι κινήσεις τακτικής αλλά και ο ποιοτικός λόγος του μετά τις εκλογές με έκανε να αλλάξω γνώμη. Και η αλήθεια είναι ότι είχα πολύ καιρό να ακούσω για ήθος και ύφος πολιτικού που πρέπει όχι μόνο να εκφράζεται αλλά και να εκπέμπεται. Είχα καιρό να ακούσω για έλεγχο έργων. Είχα καιρό να ακούσω για έλεγχο αποτελεσματικότητας της νομοθεσίας. Για έλεγχο αποδοτικότητας. Για παραδειγματικές συμπεριφορές προς τους πολίτες. Για αγάπη καθήκοντος.

Νομίζω ότι έχει κατανοήσει το ουσιαστικό νόημα της τρέχουσας κρίσης στην Ελλάδα. Δεν είναι οικονομική η κρίση αλλά κρίση αξιών. Όταν με το καλό εδραιωθούν οι αξίες θα λυθούν και τα οικονομικά θέματα. Και ξέρετε, οι αξίες δεν κοστίζουν τίποτα. Είναι απλά ένας άλλος τρόπος σκέψης. Αν το κάνει ο πατέρας θα το κάνει και το παιδί.

Ας ευχηθούμε και ας ελπίσουμε ο αγέρας να φυσήξει αλήθεια, ανδρεία, θέληση, ανθρωπιά και αγάπη για την κοινωνία που όλοι ζούμε σε αυτήν.

Καλή επιτυχία σε όλους μας.

Kατηγορίες

Εμπειρία Τεχνογνωσία Ποιότητα ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ

ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ