Το 4G μας τελειώνει, έρχεται το 5G ενώ η HUAWEI ήδη ασχολείται με το 6G. Οι ταχύτητες επικοινωνίας απογειώνονται επηρεάζοντας αφάνταστα τον τρόπο της ζωής μας.

Η ταχύτητα έντυσε τη ζωή μας με έξυπνο αλλά ύπουλο τρόπο. Φυσικά η ανθρώπινη ιδιοσυγκρασία καλλιέργησε τις κατάλληλες συνθήκες ώστε η ταχύτητα, δηλαδή η μείωση του χρόνου απόδοσης μιας πράξης, να αυξάνεται διαρκώς. Τα θέλουμε όλα γρήγορα. Αν είναι δυνατόν άμεσα. Ίσως να φτάσουμε και στο σημείο όπου δεν θα χρειάζεται να κάνουμε τίποτα καθώς η ταχύτητα της πράξης θα ξεπεράσει την ταχύτητα της σκέψης. Τότε βέβαια θα είναι πολύ αργά για να αντιδράσουμε γιατί δεν θα μπορούμε αφού θα λειτουργούμε παθητικά.

Τα δίκτυα τηλεπικοινωνιών, δηλαδή οι μεταδότες των πληροφοριών, εξελίσσονται ταχύτατα ξεπερνώντας τα εκάστοτε χρονικά εμπόδια με νέες τεχνολογίες και νέες εκδόσεις λογισμικών με στόχο την αύξηση ποιότητας της ζωής μας.

Ναι, θα ελέγχουμε το αυτοκίνητο από απόσταση ή ακόμα καλύτερα δεν θα χρειάζεται να οδηγούμε. Θα μπαίνουμε στην «κάψουλα» και αυτή θα μας πηγαίνει εκεί που θέλουμε να πάμε χωρίς να αποσπάμε από την πολύτιμη ζωή μας την προσοχή στην οδήγηση. Και αυτό γιατί όλες οι «κάψουλες» θα επικοινωνούν μεταξύ τους ώστε να κατευθύνονται στον προορισμό τους με ασφάλεια, ταχύτητα και άνεση.

Ναι, δεν θα χρειάζεται να ασχοληθούμε με τον εφοδιασμό τροφίμων στο σπίτι γιατί αυτά θα επιλέγονται αυτόματα βάσει της κατάστασης της υγείας μας, των διαθέσιμων αποθεμάτων των προμηθευτών και της πληρότητας στο ψυγείο μας. Έτσι τρία διαφορετικά συστήματα θα αποφασίζουν τι θα φάμε. Η ψηφιακή καρτέλα της υγείας μας θα επικοινωνεί με το σύστημα διαθεσιμότητας προϊόντων και την υπάρχουσα κατάσταση στο ψυγείο μας ώστε να παραγγείλει online τα απαραίτητα προϊόντα από το super market. Το σύστημα του super market θα προετοιμάζει την παραγγελία, θα την φορτώνει σε μία κάψουλα η οποία θα μεταφέρει τα ψώνια χωρίς οδηγό στο σπίτι μας. Δυστυχώς για το σύστημα θα πρέπει κάποιος να τα παραλάβει και να τα μαγειρέψει. Εκτός κι αν το φαγητό έρχεται μαγειρεμένο στο σπίτι. Η ακόμα καλύτερα για λόγους ταχύτητας αντί να μπούμε σε όλη αυτή τη διαδικασία θα μπορούσαμε να πιούμε ένα χάπι με όλα τα απαραίτητα συστατικά προσαρμοσμένα στον κάθε ένα χωριστά.

Όταν θα λειτουργούν όλα τόσο τέλεια με στόχο την καλυτέρευση της ανθρώπινης ζωής ίσως βρεθεί η λύση και για το εργασιακό και για το ασφαλιστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε στην Ελλάδα αφού δεν θα χρειάζεται ούτε να δουλεύουμε, ούτε να αρρωσταίνουμε. Ίσως να μην χρειάζεται να ζούμε κιόλας.

Kατηγορίες

Εμπειρία Τεχνογνωσία Ποιότητα ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ

ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ