Ο άνθρωπος μεταλλάσσεται

Οκτ 7, 2019 | ΑΡΘΡΟ, ΣΚΕΨΕΙΣ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΥΓΕΙΑ

Τις τελευταίες δεκαετίες ο άνθρωπος ασχολείται εκτενώς με την ρομποτική κυρίως για την εκτέλεση πολύπλοκων κι επίπονων εργασιών για τον άνθρωπο με μεγαλύτερη ταχύτητα. Έτσι εφαρμόσθηκε η ρομποτική στην Βιομηχανία σε αρκετούς τομείς όπως στην κατασκευή αυτοκινήτων, στις  ιατρικές επεμβάσεις, στην βιομηχανία τροφίμων, στα Logistics και σε πάρα πολλούς άλλους κλάδους.

Ήρθε η ώρα η ρομποτική να εφαρμοσθεί και στο ανθρώπινο σώμα με την μορφή του εξωσκελετού. Ο εξωσκελετός ή εξωτερικός σκελετός είναι ο σκελετός, που δεν βρίσκεται μέσα στο σώμα, αλλά αποτελεί κάλυμμα γύρω του. Διάφορα όντα στον φυσικό μας κόσμο διαθέτουν εξωσκελετό.

Πηγή: WikiPedia

Πηγή: WikiPedia

Πηγή: WikiPedia

Τώρα απέκτησε και ο άνθρωπος τον εξωσκελετό του με εφαρμογές στην ιατρική, στη βιομηχανία, στο στρατό, στο διάστημα, στις βαριές εργασίες, στην ασφάλεια, στην άμυνα και ένα σωρό άλλες λειτουργίες. Στην ιατρική είναι εξαιρετικά ωφέλιμη αυτή η ανθρώπινη κατασκευή, αν και το κόστος είναι αρκετά υψηλό για οποιονδήποτε, κάνοντας απαγορευτική την χρήση του από το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών που το έχουν ανάγκη. Παραπληγικοί θα μπορούν να είναι λειτουργικοί, παράλυτοι θα έχουν τη δυνατότητα να περπατήσουν, αδύναμοι να γίνουν ενεργητικοί. Οι εφαρμογές όμως επεκτείνονται και πέρα από την ιατρική. Ένας εργαζόμενος θα είναι περισσότερο αποδοτικός και θα απαιτείται λιγότερος χρόνος για περισσότερη παραγωγικότητα κάτι που σημαίνει φυσικά και λιγότερη απασχόληση. Ένας στρατιώτης θα μπορεί να κουβαλά ακόμη βαρύτερα φορτία, να έχει μεγαλύτερη αντοχή και σωματική δύναμη, να έχει μειωμένη καταπόνηση και κούραση και να έχει όλα τα απαραίτητα σύγχρονα εργαλεία επικοινωνίας και παροχής πληροφοριών. Όλα αυτά βέβαια την παρούσα στιγμή είναι σε αρχικό στάδιο, η ιστορία όμως έχει αποδείξει ότι η σκέψη του ανθρώπου γίνεται πράξη αργά η γρήγορα.

Έτσι σιγά σιγά ο άνθρωπος θα μεταλλάσσεται κάνοντας τη σάρκα σίδερο, το κόκαλο ατσάλι.
Και αντιμέτωπος με αυτή τη μοίρα του θεριεύει, παλεύει με τα όνειρα τα θέλω και τα πρέπει.
Σκορπίζει ο νους του αριθμούς, κανόνες το μυαλό του, θέλει να φέρνει το μετά στο τώρα κατευθείαν, θέλει να ξέρει από πριν το φόβο να καλύψει. Γιατί φοβάται άραγε το μέλλον τι θα φέρει;
Αφού οι στιγμές ενώνονται στον άπειρο το χρόνο και κάθε τώρα που περνά γεννιέται κι ένα μέλλον.
Το μέλλον το ορίζουμε ή μας ορίζει εκείνο;

Το μέλλον είναι εδώ αφού εμείς το καλούμε να μας επισκεφθεί. Πρόωρα, εγκαίρως, ή καθυστερημένα η ανάγκη του ανθρώπου να ικανοποιήσει την απύθμενη περιέργειά του και να ξεδιπλώσει την εφευρετική του ικανότητα θα ισχύει για πάντα.

Ο άνθρωπος κατευθύνεται προς τον προορισμό του  ή απομακρύνεται από αυτόν;
Γνωρίζει ποιος είναι ο προορισμός του;

VIDEO
Παράλυτος περπατάει με Εξωσκελετό
10 Εφαρμογές Εξωσκελετού

Kατηγορίες

Εμπειρία Τεχνογνωσία Ποιότητα ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ

ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ