Ταξίδι στην κατάθλιψη

Μαρ 8, 2019 | ΑΡΘΡΟ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΥΓΕΙΑ

Νέο αντικαταθλιπτικό φάρμακο ανακοινώθηκε σε μορφή ρινικού σπρέι με στόχο τα άμεσα αποτελέσματα εντός ωρών σε αντίθεση με τα έως τώρα δεδομένα αναμονής περίπου είκοσι ημερών για την επίδραση του φαρμάκου (www.tovima.gr). Εξελιγμένες εφευρέσεις σε εξελιγμένες ασθένειες. Φαύλος κύκλος; Μάλλον η πρόληψη είναι ο καλύτερος σύμμαχος. Πως να προλάβεις την ψυχή; Με άσκηση, εκπαίδευση και αγάπη.

Η ζωή είναι ένα ταξίδι στη θάλασσα. Το σκάφος είναι το μυαλό και ο καιρός τα γεγονότα.

Σαλπάρουμε για θάλασσες σπουδαίες, γεμάτα τα αμπάρια προσδοκίες και τα πανιά μας φουσκωμένα από ελπίδες χοροπηδάνε στου αγέρα τις ορέξεις. Κι εμείς οι καπετάνιοι κρατάμε το τιμόνι μας σφιχτά σαν το καράβι χαϊδεύει των κυμάτων τα παιχνίδια. Μα ένας άνεμος βαρύς σέρνεται βάναυσα και την αθώα θάλασσα οργώνει. Τρίζουν τα ξύλα όταν η πλώρη μας απότομα βουτά και γονατίζει το σκαρί αντίκρυ στην οργή του Ποσειδώνα. Τρέμει η ψυχή μας κι η καρδιά μας λιγοστεύει μπροστά στην άγρια πνοή της φύσης.

Ψάχνω λιμάνι να κρυφτώ ώσπου η Γη να γαληνέψει μα η ματιά μου είναι φτωχή και κουρασμένη. Έπεσε η νύχτα βοερή και μανιασμένη. Ψάχνω απόψε το Θεό.

Αν χρειασθεί στη πορεία της ζωής να αναζητήσεις το λιμάνι της κατάθλιψης να ξέρεις ότι είναι δύσκολο λιμάνι αλλά γεμάτο αλήθεια. Εκεί που απογυμνωμένος από μάσκες θα συναντήσεις τον εαυτό σου να διψά για μια αγκαλιά. Εκεί θα μάθεις την απλότητα της ύπαρξης. Κοίτα να μάθεις όσα θες και όσα μπορείς. Κι  όταν σαλπάρεις γι’ άλλες θάλασσες, γέμισε άφθονη αγάπη τα αμπάρια. Γιατί η αγάπη τρικυμίες γαληνεύει και την ειρήνη απλώνει στο ταραγμένο «Είναι» της ζωής μας.

Kατηγορίες

Εμπειρία Τεχνογνωσία Ποιότητα ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ

ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ